betine giriş betine

Aksa Doğalgaz Van’da iki kat daha fazla yatırım yaparak rekor kırdı

Van’da 2007 yılından beri doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Doğalgaz, 2023’te bir önceki yıl imal ettiği şebeke uzunluğunun iki katına çıkarak 520 kilometre şebeke yatırımıyla rekor kırdı.

Gündem Yayın: 29 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.12.2023 11:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

27 il, 292 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlıyor.  Genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüren Aksa Doğalgaz,  2007 yılından itibaren Van’da hizmet sunuyor. Merkezdeki şube sayısını ikiye çıkaran Aksa Doğalgaz, Gevaş ve Çaldıran’da açtığı şubelerle de yöre halkını doğal gazla buluşturdu. 2023 yılındaki faaliyetleriyle toplam şebeke uzunluğunu 2 bin 200 kilometreye ulaştırdıklarını ifade eden Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, operasyonel açıdan oldukça hareketli bir yıl geçirdiklerini söyledi. 27 il, 292 ilçe ve beldede 45 bin kilometreye ulaşan şebeke uzunluğuyla yaklaşık 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, Van ilindeki faaliyetlerine başarıyla devam ediyor. Yıl içerisinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve aldığı aksiyonlarla yıllardır imar problemleri nedeniyle doğal gaz arzının sağlanamadığı mahallelerdeki vatandaşları doğal gazla buluşturan Aksa Van Doğalgaz, il genelinde 12 bin binaya ve 25 bin konuta daha doğal gaz ulaştırdı. Yoğun talebi daha da hızlı karşılamak için merkez şubesindeki vezne sayısını artırırken, il merkezinde ikinci şubesini, Gevaş ve Çaldıran ilçelerinde ise iki yeni şubeyi daha vatandaşların hizmetine açtı” dedi.

 

“Van’da 200 bini aşkın doğal gaz abonesi var”

Hem sahada hem masada yoğun bir çalışma yılı geçirdiklerini dile getiren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, “2 bin 200 kilometreye ulaşan şebekemizle Van’ın merkez ilçeleri Edremit, İpekyolu ve Tuşba’nın yanı sıra Çaldıran, Erçiş, Gevaş, Gürpınar ve Muradiye ilçelerinde bulunan 200 bini aşkın abonemize doğa dostu ve konforlu doğal gazı güvenle ulaştırıyoruz. Altyapı çalışmalarını sürdürdüğümüz Özalp ilçesindeki vatandaşlarımızı ısınmada ithal kömüre göre 4 kat, elektriğe göre 3 kat, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre 5 kat daha ekonomik olan doğal gazla buluşturmak için de gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Merkezde ikinci şube faaliyet geçti”

Müşteri memnuniyetini sürekli artırmak hedefiyle çalıştıklarını ve bu kapsamda merkez şubedeki vezne sayısını 5’ten 12’ye çıkardıklarını, Gevaş ve Çaldıran ilçelerinde ise iki yeni şubeyi hizmete açtıklarını belirten Akyüz, sözlerine şöyle devam etti:

“Artan talebe yönelik olarak vatandaşlarımıza daha da hızlı hizmet sunmak için Sıhke Caddesi, Altaylı Parkı’nın önünde ikinci şubemizi de faaliyete geçirdik. 2023’te bir önceki yıl inşa ettiğimiz şebeke uzunluğunun iki katına çıkarak, 520 kilometre şebeke yatırımıyla rekor kırdık. Senelerdir imar problemleri nedeniyle doğal gazı ulaştıramadığımız mahalleler ve sokaklar için belediye meclis kararlarının alınmasını sağlanması noktasında aktif rol üstlendik ve bu kapsamda Yalı, Şemsibey, Kalecik, Eminpaşa, Süphan mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızı doğal gaz konforuyla buluşturduk.”

 

“Önceliğimiz güvenlik”

“Önce emniyet” diyerek belirli periyotlarda kaçak tarama faaliyetlerini gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Akyüz, “Şebeke güvenliği çalışmalarımız kapsamında, bina servis kutusu bakımları ile sayaç kontrollerini tamamladık. Vatandaşlarımızı doğal gaz konforu ve ekonomisiyle en güvenli şekilde buluşturmak için tüm sorumluluklarımızı büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. Altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tipi kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde ise hassas el detektörleriyle şebeke tarama faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Yıl içerisinde 2 bin 200 kilometrelik dağıtım hattımızda yer alan 42 bin 294 adet servis kutusu ile dağıtım şebekemizi oluşturan tüm unsurlarda kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik” diye konuştu.

“420 bin 350 ton daha az karbon salımı”

Faaliyetleriyle birlikte şehrin kalkınmasına, istihdamın ise doğrudan ve dolaylı olarak artmasına katkı sağladıklarını, yaşamın her alanına değer katıyor olmalarının her zaman daha iyisini yapmaları için etkili bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Akyüz, “Yatırımlarımız her geçen yıl katlanıyor. Bu yıl, bir önceki yıla göre iki kat daha fazla yatırım gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın ısınma, yemek pişirme ve sıcak su ihtiyacına çözüm sunarken, şehrimizde temiz hava sahasının oluşmasına katkıda bulunuyor olmak gurur veriyor. Doğal gazı tercih ederek ailemize katılan abonelerimizle kentimizin havası ölçülebilir ve hissedilebilir düzeyde değişiyor. Doğal gaz, kömürle ısınan bir haneye göre yaklaşık yüzde 50 daha az karbon emisyonu gerçekleşmesini sağlıyor, ilimizde doğal gaz kullanılmasıyla sadece bir yılda 420 bin 350 bin ton daha az karbon salımı gerçekleşti” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.