betine giriş betine

Gürpınar Belediyesinden ‘Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık’ eğitimi

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından yeni neslin çevre konusunda daha bilinçli ve duyarlı olması amacıyla okullarda sıfır atık eğitimlerine başlandı.

Eğitim Yayın: 31 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 31.03.2023 10:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilere sıfır atık ve çevre eğitimi verildi.

Belirlenen program kapsamında her hafta farklı okul öğrencilerine verilecek eğitimde geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemler gibi birçok konuda bilgilendirme yapıldı.

Bir taraftan atıkların ayrı ayrı toplanarak geri dönüşümünü sağlayan Gürpınar Belediyesi, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle de çevre ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturuyor.

Sıfır atık eğitimi ile çocukların hem çevre bilinci kazandırdıklarını hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu eğitimlere başladıklarını kaydeden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Bir taraftan sıfır atık, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konusunda önlemler alırken bir taraftan da daha önemli olan eğitim konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz her okul seviyesine göre sunumlar yaparak sıfır atığın ve geri dönüşümün önemini anlatıyor. İlçemiz sınırları içindeki tüm okullarda çalışmalarımız devam edecek. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre konusunda duyarlı bireyler haline gelmesine vesile olmaktır" açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.