betine giriş betine

Van’da kar yağışı: 78 yol ulaşıma kapandı

Van'da mart ayında etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 78 yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı.

Yaşam Yayın: 08 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 08.03.2024 10:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Son günlerde hava sıcaklığının düştüğü Van'da, sabah saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Mart ayında yüksek kesimleri ve şehir merkezini beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle Bahçesaray’da 1, Başkale’de 12, Çatak’ta 21, Erciş’te 1 ve Gürpınar’da 43 olmak üzere 78 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ulaşıma tekrar açılması için belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, mart ayında etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı vatandaşları şaşırtmadı. Eskiden beri mart ayının dert ayı olduğunu belirten vatandaşlar, her şeye rağmen kar yağışının bölge için önemli olduğuna vurgu yaptılar. Sabah gözlerini kar yağışı ile açtığını ifade eden Çiğdem Akkuş isimli vatandaş, “Aslında ben kışı çile olarak görmüyorum. Bu küresel ısınma nedeniyle Van Gölü’nün çekildiğini görünce kar yağışına şükrediyorum. Van soğuk bir şehir ve kışımız da uzun sürüyor ama olsun yine de iyidir. Mart yine martlığını yaptı, bizi şaşırtmadı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.