betine giriş betine

CHP, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Vanlı ismi aday gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bazı kentler için aday belirleme mesaisi sürüyor. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cemil Tugay oldu. Tugay'ın ismi parti meclisinde onaylandı.

Siyaset Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 12:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bazı kentler için aday belirleme mesaisi sürüyor.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cemil Tugay oldu. Tugay'ın ismi parti meclisinde onaylandı.

Aday belirleme sürecinin devam ettiği CHP’de iki günlük İzmir mesaisi bugün MYK toplantısının ardından PM toplantısıyla devam etti.

CHP MYK toplantısında yapılan değerlendirmelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aay gösterilmesi ve onay için PM oylamasına sunulması kararlaştırıldı.

 

CEMİL TUGAY ADAYLIĞA GÖSTERİLDİ

MYK toplantısında İzmir’in ilçelerinin belediye başkan adayları da belirlendi ve PM oylamasına sunuldu. PM toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığına Cemil Tugay’ın gösterilmesi kararlaştırıldı.

 

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Cemil Tugay, 1967 yılında Van’da dünyaya geldi. İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.

1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.