Kayhan Türkmenoğlu: “Doğu’nun İncisi Van’a Herkesi Davet Ediyoruz”
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı kapsamlı değerlendirmede Van’da hayata geçirilen yatırımları aktarırken, konuşmasının finalinde Van’a daveti güçlü bir mesajla ön plana çıkardı.

Türkmenoğlu, Van’ın ulaşımdan sağlığa, enerjiden tarıma kadar pek çok alanda büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, bu gelişmenin istikrarlı yönetim ve güçlü siyasi iradenin sonucu olduğunu vurguladı. Yapılan yatırımların lafla değil, sahadaki somut karşılıklarla konuştuğunu ifade etti.
Ulaşımdan Enerjiye, Tarımdan Sağlığa Kapsamlı Dönüşüm
Konuşmasında Van Çevre Yolu, Güzeldere Tüneli, Van–Şırnak karayolu ve planlanan tramvay projesi gibi ulaşım yatırımlarına değinen Türkmenoğlu, sağlıkta Van’ın bölgesel merkez hâline geldiğini, yenilenebilir enerjide ise ilin öncü şehirler arasına girdiğini söyledi. Tarım, hayvancılık, jeotermal sera ve balıkçılık yatırımlarıyla Van’ın üretim gücünün arttığını dile getirdi.
Tarih, Doğa Ve Yatırımların Buluştuğu Şehir
Eski Van Şehri’nin aslına uygun şekilde yeniden inşa edildiğini, Yüzyılın Konut Projesi ile binlerce konutun Van’a kazandırıldığını aktaran Türkmenoğlu, şehrin marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

“Doğu’nun İncisi Van’a Herkesi Davet Ediyoruz”
Konuşmasının en dikkat çeken bölümünde Van’a açık davette bulunan Türkmenoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Meclis Başkanımız Sayın Pervin Buldan ile birlikte; misafirperver, sıcakkanlı Vanlı hemşerilerim adına Doğu’nun İncisi, Güneşin Kenti Van’ı görmeye tüm milletvekillerimizi ve aziz milletimizi davet ediyorum.”
“Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Van’ı Ön Sıralara Taşıyacağız”
Türkmenoğlu, Türkiye’nin bugün barışın ve istikrarın teminatı olduğunu belirterek, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Van’ın her alanda daha ileri taşınacağını söyledi.
Konuşmasını, Van’a ve Türkiye’ye emek veren herkese teşekkür ederek tamamlayan Türkmenoğlu, Yüce Meclis’i ve aziz milleti saygıyla selamladı.






