Van-Çatak Yolu Yeniden Açıldı

Van’ın Çatak ilçesinde şiddetli yağış ve kar erimeleri nedeniyle ulaşıma kapanan kara yolu, ekiplerin hummalı çalışması sonucu sabah saatlerinde yeniden trafiğe açıldı.

Gündem Yayın: 05 Mayıs 2026 - Salı - Güncelleme: 05.05.2026 11:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

Çatak ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan olumsuz hava şartları, ulaşımda aksamalara neden oldu. Şiddetli sağanak yağış ve beraberinde gelen kar erimeleri, bölgedeki ulaşım ağını vurdu. Van-Çatak kara yolu, doğa olaylarının etkisiyle ulaşıma kapanırken, karayolları ekiplerinin gece boyu süren temizlik operasyonuyla yol sabah saatlerinde tekrar hizmete girdi.

 

Dereler Taştı, Dev Kayalar Yola Savruldu

Bölgede etkili olan sağanak yağışlar sonucunda derelerin taşması ve yamaçlardan kopan dev kaya parçalarının yola sürüklenmesi, ulaşımı imkansız hale getirdi. Güvenlik gerekçesiyle dün saat 21.10 itibarıyla araç geçişine tamamen kapatılan güzergahta, ekipler seferber oldu. Karayolları ve belediye ekiplerinin gece boyu süren titiz temizlik ve dolgu çalışmaları neticesinde yol, bugün saat 08.45 civarında kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

 

Sürücülere "Hayati" Uyarı: Risk Devam Ediyor

Yolun trafiğe açılmasının ardından açıklamalarda bulunan yetkililer, bölgede yağışların etkisini sürdürdüğüne dikkat çekti. Yamaçlardan taş düşmesi, su taşkını ve ani zemin kaymaları gibi olumsuzluklara karşı sürücülerin son derece dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

 

Ekiplerin bölgedeki olası yeni taşkınlara karşı teyakkuz halinin sürdüğü bildirildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.